Smartphone met abonnement prijzen

De smartphone is een belangrijke rol gaan spelen in ons leven. Door aantrekkelijke specificaties en functionele applicaties kunnen we meer dan ooit. Wanneer we dus tegenwoordig op zoek gaan naar een geschikte mobiele telefoon, dan hebben we het dus vrijwel altijd over een smartphone. Wanneer je een smartphone gaat kopen, dan maak je een keuze tussen een smartphone mét abonnement en een smartphone zónder abonnement, het zogenaamde sim-only abonnement. Het verschil is dat je bij een smartphone mét abonnement kiest voor een nieuw toestel in combinatie met vaste abonnementskosten, terwijl je bij sim-only ervoor kiest het nieuwe toestel in één keer te kopen en vervolgens een lagere maandelijkse prijs gaat betalen. Wat zijn de kosten voor een smartphone mét abonnement prijzen?

 

Smartphones vergelijken

De markt van smartphones is groot en constant in beweging. Grote Internationale merken proberen met nieuwe innovaties, functionaliteiten en fraaie vormgeving hun toestel het beste te verkopen. Hoewel prijs een belangrijke rol speelt in de keuze voor een smartphone, zijn dus ook de functies en innovaties van een toestel belangrijk. Voordat je op zoek gaat naar een geschikte smartphone is het handig om te weten uit welke merken je kunt kiezen. Dit zijn de grootste smartphone merken van dit moment;

Apple HTC Samsung Lenovo Huawei LG Nokia
iPhone SE, 6, 7, 8 en X – U11

-U Ultra

-U Play –  =Desire 10

-Galaxy S

-Note

-A

-J

-P2

-K6

-B

-Phab 2

-P10 Lite

-P8 Lite

-Mate 10

-Y6

-G6 Ice

-V30

-Q6 Astro

-X

-3 tot en met 8

 

 

Smartphone abonnement prijzen vergelijken

Abonnementen worden in verschillende vormen aangeboden en het is handig om te weten wat er binnen de abonnementen allemaal mogelijk is. Voor een nieuwe smartphone gebruiker is het lastig om te kunnen beoordelen waarop de prijzen voor een abonnement zijn berust. Om je te helpen bij het bepalen van jou ideale abonnement hebben we de belangrijkste factoren binnen een mobiel abonnement hieronder op een rij gezet;

  • Belminuten en SMS: De hoogte van je abonnementskosten hangt onder andere af van je belminuten en SMS-limiet. Bij lage abonnementskosten zal je een vast aantal belminuten en een SMS-limiet per maand krijgen. Een abonnement in het hogere segment geeft je een onbeperkt aantal belminuten en géén SMS-limiet.
  • Internet: Eén van de belangrijkste elementen van een smartphone abonnement; het internet. Je internet wordt berekent in MB’s of GB’s, met daarbij ook nog onderscheid in de snelheid van het internet. Je internet basis limiet kan varieren tussen de 500MB per maand tot 2GB of zelfs meer per maand. Een gemiddelde gebruiker van internet kan in combinatie met WiFi met 2GB per maand goed af.
  • Het toestel: Uiteraard worden de prijzen van een abonnement ook berekent op basis van het toestel zelf. Hoe luxer de versie, hoe hoger de vaste abonnementskosten per maand. Zo zijn er smartphone aanbieders met een luxer imago zoals Apple of HTC, maar ook smartphone aanbieders die goedkope modellen aanbieden en dus een lagere abonnementsprijs kunnen aanbieden.
  • De mobiele provider: Niet onbelangrijk is ook de mobiele provider waarvoor je kiest. Afhankelijk van je woon- of verblijfplaats zul je ongetwijfeld hebben gemerkt dat je internet bij de ene provider beter is dan bij de andere. Mobiele providers waaruit je kunt kiezen zijn; BEN, Tele2, T-Mobile, Vodafone, KPN, Hollands Nieuwe, Simyo, Simpel en Youfone.
  • Het aantal jaren: Een smartphone abonnement kan je afsluiten voor één of twee jaar. Een tweejarig abonnement is in de regel goedkoper per maand.
  • Opslag: Ook de capaciteit of opslagruimte van de smartphone speelt een rol. Wil je meer applicaties of functionaliteiten op je smartphone? Dan zal je smartphone meer ruimte nodig hebben en die opslagcapaciteit heeft invloed op je abonnement prijs.

 

Abonnementen vergelijken

Om je op weg te helpen gaan we willekeurig van twee typen smartphones een abonnement kiezen met maandelijkse prijzen. We houden bij de prijs dus rekening met de smartphone zelf, het aantal belminuten en SMS per maand, het internet in combinatie met data en snelheid én tot slot de mobiele provider. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven kiezen we hierbij voor meerdere providers.

iPhone 8
Als eerste kiezen voor de iPhone 8; één van de mooiste en nieuwste modellen van het merk Apple. Dit zijn over het algemeen luxere smartphones met diverse unieke functionaliteiten. De abonnementskosten kunnen als volgt zijn opgebouwd;

T-Mobile Onbeperkt Bellen & SMS  Eenmalig
kosten n.v.t.
5GB Internet en Data Looptijd: 2 jaar Kosten abonnement:

€49

Vodafone Onbeperkt

Bellen & SMS

Eenmalig
€25
6GB Internet en Data Looptijd: 2 jaar Kosten abonnement:

€43

KPN Onbeperkt

Bellen & SMS

Eenmalig

€144

4GB Internet en Data Looptijd: 2 jaar Kosten abonnement:

€47

 

Huawei P10
Een goed betaalbare, relatief nieuwe smartphone aanbieder is Huawei. Deze aanbieder komt jaarlijks met nieuwe innovaties en interessante modellen. We nemen de Huawei P10 als voorbeeld voor de abonnement prijzen per jaar;

BEN 100 belminuten en 100 SMS Geen eenmalige kosten 1,5GB Internet en 4G Data Looptijd: 2 jaar Kosten abonnement:

€24,00

Tele2 100 belminuten en 100 SMS Geen eenmalige kosten 2GB Internet en 4G Data Looptijd: 2 jaar Kosten abonnement: €24
Hollands nieuwe 1000 belminuten en 1000 SMS Geen eenmalige kosten 3GB internet en 4G Data Looptijd: 2 jaar Kosten abonnement: €26

 

Maak je keuze

Op zoek naar een nieuwe smartphone mét betaalbaar abonnement per jaar? Hier kan je een keuze maken uit de beste modellen, krijg je een goed overzicht van alle individuele abonnement onderdelen én krijg je de meest gunstige aanbiedingen te zien. Maak je keuze uit één van de talloze smartphones met abonnement.