Smartphone budget prijzen

Niet iedereen heeft geld over voor de duurste smartphones met de nieuwste technologische hoogstandjes. Ook voor mensen die graag een budget smartphone willen, dus een smartphone met een losse waarde van rond de 100 euro, is er meer dan voldoende keuze. Het enige dat je hoeft te bepalen is welke functies voor jou nog wel belangrijk zijn en hoe vaak je daadwerkelijk gebruik gaat maken van de smartphone. Lees meer over aantrekkelijke smartphones voor budget prijzen.

Vriendelijke prijs, goede kwaliteit

Als je voor een vriendelijke prijs een goede smartphone wilt kopen, dan heb je nog altijd meer dan genoeg keuze. Natuurlijk lopen aanbieders in de reclame vooral te koop met de nieuwste en duurste toestellen, maar bijna iedere aanbieder heeft ook een uitstekende budget optie, waardoor je voor een laagdrempelige prijs een goed toestel hebt. Daarnaast kan je bij deze budget smartphone nog ‘gewoon’ profiteren van goede kwaliteit, waarbij alle benodigde functies werken zoals het hoort. De goedkopere smartphones worden tevens steeds vaker voorzien van extra functies met betrekking tot de veiligheid, bijvoorbeeld een goede behuizing of sterkere beveiliging door middel van Touch ID.

 

Waarop letten?

De meeste mensen die op zoek zijn naar een smartphone tegen budget prijzen zijn allang blij als de vaste functies van het apparaat het goed doen. Ben je minder geïnteresseerd in álle nieuwe functies van een camera, maar ben je gewoon op zoek naar een stabiele en scherpe front camera? Dat zit ook gewoon inbegrepen bij de budget smartphone. Wat is handig om wel bij een budget smartphone te hebben en wat is er inderdaad ook?

  • Sms
  • Bellen (X-aantal minuten bij een abonnement)
  • Goede camera met voldoende functies én video
  • Prima display met heldere kleuren
  • Accu van solide kwaliteit, welke meerdere jaren mee kan bij normaal gebruik
  • Muziek luisteren, internetten, een zaklantaarn, voldoende opslagruimte, media en meer

De beste opties

Momenteel zijn er een aantal fraaie smartphones verkrijgbaar met een budget prijs. Daarbij is rekening gehouden met alle functies die je nodig hebt én nog extra functies die goed van pas komen. Voor de budget smartphone is rekening gehouden met een maximale prijs per los toestel van 175 euro.

 

Samsung Galaxy J3

Wie zei dat de Samsung alleen dure apparaten hadden? In 2017 is Samsung gekomen met de Samsung Galaxy J3, een uitstekende smartphone voor een betaalbare prijs van tussen de 150 en 175 euro. Je krijgt bij deze smartphone een fraaie display, goede camera en uitbreidbaar geheugen.

Samsung Galaxy J3

Extra functies:

– Fraaie display met heldere kleuren

– 13 megapixel camera

– 5 Inch, oftewel HD beeld

– Snel besturingssysteem (Android 7)

– Audio en video afspeelbaar

– Opslag van 16GB, welke is uit te breiden

 

Motorola Moto E4 Plus

Motorola is helemaal terug in combinatie met het merk Lenovo. Voor een betaalbare prijs van circa 175 euro voor een los toestel, heeft deze smartphone alles wat je nodig hebt en meer. Je kunt er uitstekend mee bellen, sms-en en internetten op 4G. Verkijgbaar vanaf 170 euro. Andere fraaie specificaties van de Motorola Moto E4 Plus zijn;

Motorola Moto E4 Plus
Extra functies:
– 5,5 Inch touchscreen met heldere kleuren

– 16GB opslag, uit te breiden met een micro SD-kaart

– 13 megapixel camera én 720p video resolutie; extra scherpte

– 150 Mbit/s download snelheid voor internet

 

Nokia 3

De Nokia 3 is al verkrijgbaar vanaf 110 euro én beschikt over alle functies die je mag verwachten van een smartphone in deze tijd. Standaard bellen, sms-en en internetten is goed mogelijk en Nokia heeft zijn betrouwbaarheid van vroeger uit kunnen behouden. Een Fins bedrijf is verantwoordelijk voor de overname van de merknaam Nokia en sinds enkele jaren stort dit merk zich weer volop in de smartphone wereld. De Nokia 3 is met interessante specificaties een aantrekkelijk voorbeeld van een budget smartphone.

Nokia 3

Extra functies:

– 5 Inch scherm met heldere kleuren

– 1280p resolutie

– 8 megapixel camera

– 16GB opslag capaciteit en uit te breiden

– 7.0 Android systeem

 

Alcatel U5

Een ander alternatief voor de budget smartphone is de Alcatel U5. Deze smartphone is al verkrijgbaar voor slechts 75 euro en is dus ideaal voor mensen die een telefoon slechts sporadisch gebruiken om mee te kunnen sms-en of bellen, of bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd op internet willen. Met prima specificaties kan je de Alcatel U5 rustig één van de betere budget smartphones van dit moment noemen.

Alcatel U5
Extra functies:
– 5 Inch scherm en heldere kleuren en scherpe display

– 1,1GHz quadcore-processor

– 1GB geheugen

 

Wiko Freddy

Tot slot hebben we nog de Wiko Freddy; een minder bekende, maar zeker niet minder goede budget smartphone. De prijs van de Wiko Freddy ligt rond de 80 euro en dat maakt deze smartphone uitermate geschikt voor mensen met een lager budget. Alles basis behoeften van de smartphone zijn hierop te vinden en tevens zit het apparaat technisch goed in elkaar. Dit zijn de specificaties;

Wiko Freddy

Extra functies:

– 8GB opslag capaciteit, maar deze is uit te breiden

– Draait op Android 6.0 Marshmallow

– Voor- en achter camera met prima prestaties (5 megapixel achter, 2 megapixel voor)

– 1GB geheugen

– Toegang tot Google PlayStore (voor apps)