Smartphone kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone of misschien wel je eerste smartphone ooit? Het aanbod van smartphones is enorm en innovaties volgen elkaar snel op. Reden genoeg dus om flink te vergelijken en te kiezen voor dié smartphone waar jij je het beste bij voelt. Hoewel veel moderne smartphones wel iets van elkaar weg hebben, is er nog altijd meer dan voldoende te kiezen. Wat is een smartphone eigenlijk en waarom zien steeds meer mensen het als een status symbool? Wil je een smartphone kopen, lees je dan goed in zodat je weet wat je kunt verwachten.

Wat is een smartphone?

Een smartphone is de opvolger van de standaard mobiele telefoon, waarmee je vooral kon bellen en soms ook kon sms’en. Steeds meer functies die je normaal gesproken achter een computer uitvoerde, zijn in de loop der jaren geadopteerd door de mobiele telefoon, die dus een stuk slimmer werd. Een smartphone kan je om die reden goed vergelijken met een mini- computer; je kunt er tegenwoordig bijna alles op doen wat een computer ook kan. Naast de internet functies van een mobiele telefoon kan je op de smartphone tegenwoordig ook;

  • muziek luisteren
  • applicaties downloaden en spelletjes spelen
  • de scherpste foto’s en video’s maken
  • facetime gesprekken voeren
  • vingerafdruk beveiliging toepassen

 

De smartphone heeft ons leven definitief overgenomen.

iOS en Android
De smartphone moet draaien op een slim besturingssysteem en zelfs daarin is verschil. Het grootste gedeelte van alle smartphones draait op Android en zoekfuncties worden aangeboden door Google. Er is één merk dat gebruik maakt van een andere functie en dat is Apple; zij bieden iOS software aan en dat wordt over het algemeen vaker up-to-date gehouden. Het besturingssysteem van een smartphone wordt kort samengevat in OS (Operating System).

Opslag
Eén van de elementen van een smartphone die door consumenten nog wel eens over het hoofd wordt gezien is de opslag van een smartphone. Wil je bijvoorbeeld veelvuldig gebruik maken van applicaties of ben je iemand die geen genoeg kan krijgen van foto’s en video’s maken? Dan heb je veel interne opslag nodig, of zoals bij Apple eventueel ook iCloud geheugen. Een telefoon met veel opslag zorgt ervoor dat je langere tijd van je smartphone kunt genieten en er volop gebruik van kunt maken, maar je gaat er natuurlijk wel iets meer voor betalen. Opslag kan verschillen tussen 16GB, 32GB, 64GB, 128GB of zelfs 256GB.

Internet
Internet is in de eerste jaren van de smartphone erg belangrijk geweest. Veel mobiele data uit je bundel ging op aan het bekijken van filmpjes op je apparaat of het bezoeken van websites via het internet. Tegenwoordig komen er op steeds meer plekken WiFi aansluitingen, waardoor je smartphone niet meer volledig hoeft te draaien op mobiele data. Steeds vaker zal je dus ook tegenkomen dat providers stunten met onbeperkt internet. Internet wordt daarnaast ook steeds sneller, dus ga je een smartphone kopen dan mag je zeker 4G internet verwachten.

Dual SIM
Een smartphone is niet alleen handig voor persoonlijk gebruik, maar door de vele handige functies van de smartphone kan je deze ook zakelijk gebruiken. Ben je van twee markten thuis, dan kan je tegenwoordig gewoon met één telefoon door het leven. Dat komt door de Dual SIM functie die steeds meer smartphones hebben. Hiermee kan je twee SIM kaarten in één smartphone doen en gemakkelijk en snel switchen tussen de persoonlijke en zakelijke account. Dual SIM is voorlopig wel voornamelijk terug te vinden bij Android smartphones.

Waarop kan je nog meer letten?
Een smartphone kopen is niet gemakkelijk en de technische aspecten maken het er ook niet makkelijker op. Om je te helpen om toch de juiste keuze te maken, hebben we een lijst gemaakt van de belangrijkste elementen van een smartphone en welke kwaliteit hierbij gebruikelijk is;

Belangrijke elementen Minimale kwaliteit
Camera Dubbelzijdig; ten minste 12 megapixel aan de achterkant en circa 5 megapixel aan de voorste camera
Schermresolutie Pixels: Full HD (1920 x 1080) of HD (1280 x 720)
Prijs voor los toestel De minimale prijs voor een kwalitatief goede smartphone ligt rond de 250 euro of hoger
Batterij van het toestel Je batterij zou minimaal 10 uur mee moeten gaan bij gemiddeld gebruik
Schermgrootte Uitgedrukt in inches, kwaliteit staat voor minimaal 5 inch

Voordat je de smartphone gaat kopen
Er zijn natuurlijk nog veel meer elementen van de smartphone waarop je de keuze kunt baseren. Wat te denken van het merk waarmee je jezelf wilt associëren? Weet dus van te voeren goed welke elementen van de smartphone jij belangrijk vindt en schat goed in hoe vaak je gebruik gaat maken van de smartphone. Ben je iemand die de smartphone hoofdmatig gebruikt om te bellen of berichten te sturen? Of zoek je vaak dingen op, kijk je veel video’s, wil je mooie foto’s maken of luister je naar de beste muziek op je smartphone? Allemaal elementen die bepalen welke smartphone bij jou past. Ga op zoek en vindt de smartphone voor jou!